katalogwww katalogkatalogi wwwkatalog stronkatalogi stronkatalog
Strony wykorzystują pliki cookies - jeżeli nie wyrażasz na to zgody: opuść nasz katalog. Zanim dodasz wpis - zaakceptuj regulamin!
Zapraszamy do serwisu: forum seniorzy

jamesonwhiskey.pl

Whiskey Jameson to wyjątkowy irlandzki alkohol. Potrójna destylacja oraz unikalna metoda produkcji sprawia, że jego smak wyróżnia się na tle innych whisky. Nalej je do szklanki i usiądź w wygodnym fotelu, albo stwórz na jego bazie fantastyczne i niepowtarzalne drinki, które nie tylko zaskoczą znajomych, ale sprawią, że poczujecie się wyjątkowi.

Szczegóły strony www.jamesonwhiskey.pl:

Podlinkuj stronę www.jamesonwhiskey.pl:

Wyjątkowe irlandzkie whisky Jameson

Odwiedziny robotów:

Odwiedziny yahoo 8 Odwiedziny googlebot 16 Odwiedziny bingbot 13

Zobacz podobne wpisy w tej kategorii:

  • Degustacja single malt »

    Picie whisky nie jest takie proste, ponieważ nie wszyscy mogą zakochać się w jej smaku od pierwszego spróbowania jej. Szczypiący a także mocny smak czystej whisky potrafi nakłonić do siebie jedynie nielicznych. Aby zostać rzeczywistym fachowcem a także znawcą powinno się przejść długą drogę. Aby poczuć wszystkie smaki whisky potrzeba przede wszystkim wyczucia smaku, dużej wiedzy rzeczowej oraz paru lat praktyki. Rzetelni koneserzy są w stanie porządnie rozpoznać m. in. jakość oraz wiek whisky. W trakcie degustacji kierują się oni w szczególności trzema zmysłami, wzrokiem, smakiem a także węchem. Dzięki temu osiągają najistotniejsze cechy potrzebne do oceny obecnie pitego trunku. Podczas degustacji stosuje się naturalnie czystej whisky, drinki nie mogą być używane. Najpierw analizowana jest barwa alkoholu. Whisky jest w stanie przybierać barwe od nieco żółtego do ciemno mahoniowego. Barwa zależy od długości leżenia, oraz typu użytej beczki. Potem ocenia się zapachy whisky za sprawą węchu. Powinno się to odbywać powoli, najpierw delikatnie, albowiem mocna whisky może podrażnić receptory węchowe. W czasie koncentracji na zapachu trzeba wziąć kilka delikatnych i szybkich wdechów, a po chwili przerwy zakołysać kieliszkiem oraz kolejny raz powąchać. W następnej kolejności należy wlać nieco wody, zamieszać a także ponownie ocenić zapach.

    Data dodania: 10 04 2014 · szczegóły wpisu »